Selecteer een pagina

Quick Fix Communicatie

Quickfixcommunicatie zijn korte blogs en verhalen over het inzetten van tips en tricks om beter te communiceren, te voelen of de wereld naar je hand te zetten. Ze gaan over zakelijke situaties, omgaan met emoties en relaties aankunnen. Ze bieden inzichten om jezelf permissie te geven je een heel Oké mens te voelen. Want dat ben je.

Nu is het genoeg!

Nu is het genoeg!   Ineens heb je een gevoel in het gesprek waar gaat dit over? Of, …gaat dit nog over de inhoud? Je fronst je wenkbrauwen en in je onderbuik borrelt het gevoel op dat het gesprek niet meer klopt. Vertrouw op dat gevoel. En dan? Dan sta je dus...

Lees meer

Depolarisen met taal

Depolariseren met tekst Met tekst het midden vinden Wie heeft het nog nooit gehad? Je leest je horoscoop en bent onwillekeurig onder de indruk van hoe alles lijkt te passen. Alsof de schrijver zich werkelijk verdiept heeft in je persoonlijkheid en situatie. De mythe...

Lees meer

Contact: Smaakmaker van het vak

  Elk jaar wordt er een boek uitgebracht dat de stand van zaken in het vak weergeeft. Het boek geeft aandacht aan de winnaar van de vakprijs voor Overheidscommunicatie. De Galjaardprijs. In 2019 heb ik in het boek een bijdrage geleverd over het maken van contact....

Lees meer

Together Everybody Achieves More

Soms droom je wel eens van een ideale werkplek. Hoe ziet die er dan uit? Ik kijk uit naar een nieuwe opdracht en vorm mijn dromen zodat ik straks bij zo’n nieuwe plek pas. Ik zag eens dit mooie lijstje over hoe je als mens in een team kunt functioneren: • Toestemming...

Lees meer

Spannend Gesprek

Vandaag kreeg ik een geweldige tip van een collega. Ik vertelde hem dat ik het op dit moment zo lastig vind me steeds op te peppen voor de sollicitatiegesprekken en dat ik onbewust uitstraal dat ik vecht om een positie te verwerven. De oorzaak ligt in mijn...

Lees meer

Weg uit het drama

Een bijzondere ontmoeting was het gisteren. Mijn intervisie groep van de opleiding TA bij management en organisatieverandering kwam na ruim een jaar weer eens bij elkaar. Onze opleiding ligt inmiddels vier jaar achter ons. Toen ik naar huis reed bedacht ik me dat het...

Lees meer

Gevoelens zijn rare dingen

Gevoelens zijn best rare dingen. Zo sprak ik een client en zei: "Wat kijk je boos". "Boos", reageerde hij als door een wesp gestoken. Mijn vragende en onderzoekende blik raakte hem blijkbaar. " Ik voel me eigenlijk verdrietig". Zo is dat met gevoelens. We laten soms...

Lees meer

Echt gesprek raakt waarden

Het echte gesprek: Het was een jongeman die in een Duitse talkshow Angela Merkel confronteerde met de vraag wanneer hij met zijn man zou mogen trouwen. Hij bouwde zijn betoog op met complimenten over de manier waarop de bondskanselier haar rol vervult. Hij prees haar...

Lees meer

Pubers: drie keer is genoeg

Ik was met negen vriendinnen tegelijk zwanger. Onze kinderen zijn nu allemaal pubers van rond de vijftien. Pubers die niet op hun mondje zijn gevallen waren ooit leuke wijze kleuters, maar toch als ze ineens anderhalf hoofd boven je uitsteken.... Een van mijn...

Lees meer